Llagostera 2001-2002

aparellador projecte reforma masia

Aixecant la planta baixa sobre la planta semisoterrani.

Llagostera, construcció d’obra nova, ecoarquitectura / bioconstrucció / construcció tradicional. Vaig ser-ne l’arquitecte tècnic responsable de la Direcció d’Execució i control de qualitat.

Obra nova d’un habitatge unifamiliar aïllat, d’uns 300 m² construïts.

Parets de càrrega, amb paret ceràmica de 15 cm i les façanes amb aïllament de planxa de conglomerat de suro negre i pedra aferrada amb morter mixte. Sostres de plantes inferiors amb volta de canó rebaixada, volta d’aresta i volta de mocador (o de quatre punts). Sostres de coberta i plantes superiors amb estructura de fusta natural, llata i rajola ceràmica. Coberta amb teula ceràmica.

Tota la pedra és de recuperació d’enderrocs, excepte alguns escalons i les formacions de finestres.

Sistema de voltes:  primera fulla de les voltes amb maó o supermaó ceràmic, de 3 o 4 cm segons el cas; doblat amb capa de 4 cm de formigó armat només amb una malla 15x30x4. Els arcs de càrrega s’han format previament amb doblat de supermaó ceràmic i s’hi afegeix els mateixos gruixos de la volta, amb reforç d’una fulla més de ceràmica i 2 rodons del 10 o del 12. Els ronyons de les voltes queden reforçats per un regruix de formigó, en certa manera inevitable en el mateix formigonat. Posterior anivellat per rebre els paviments amb envanets en forma de costelles de reforç de la volta. Es pot fer el reblert dels buits amb arlita pastada.

En aquesta obra de Llagostera va coincidir amb l’entrada en vigor de les “assegurances desenals” que durant uns anys també afectaven les autopromocions per primera vivenda. Vam haver de fer proves de càrrega de les voltes.

aparejador bioconstrucción

Aparejador proyecto reforma masia

Arquitecto técnico reforma masia  bioconstrucción

Construcció tradicional i ecoarquitectura, obra nova a la Costa Brava.

 

bioconstrucció construcció tradicional

L’obra es va acabar el 2002. I així llueix el 2015!

 

Anuncis
  1. Una obra nova molt interessant. Hi ha un munt de detalls que són típics de l’arquitectura tradicional i que donen la “gràcia” a la casa: des del ràfec (el millor per ajudar les orenetes a fer-hi nius), o l’assimetria en tot l’edifici, fins la diversitat en totes les finestres i els badius de l’última planta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: