Links i notícies d’interès

arquitecte tecnic girona

 

Davant la gravetat dels esdeveniments socials, polítics i jurídics que estem vivint els darrers mesos, i en especial des de la brutal resposta repressiva de les forces del “estado español” el dia 01 d’octubre;

Per dignitat i en solidaritat als presos polítics;

En reconeixement a les mestres i mestres de Catalunya, que a més de la gran tasca que desenvolupen normalment, han de fer-ho enmig del neguit que també viuen les nostres filles i fills. En alguns casos agreujat amb el fet de trobar-se amb l’escola amb destrosses fetes per les forces de l’ordre;

Prego que entengueu l’aparició d’informacions i opinions de caire personal en els mitjans que normalment reservo per a temes exclusivament professionals. No puc ni vull normalitzar una situació tan excepcional.

AGENDA

 

– Febrer 2018, dia 28, inici del Curs d’introducció a les Tècniques de Medició en Bioconstrucció, pel IEB (Instituto Español de Baubiologie). Curs on line, del 28 de febrer al 21 de març. Més info sobre el curs: medicions en bioconstruccio .

– Març a Juny 2018, 5a edició del Curs de Paleta en Bioconstrucció, per l’Escola Orígens de Les Planes d’Hostoles.

– Març 2018, dies 8 i 9, Quarta edició de l’European BIM Summit (EBS18) a Barcelona. Congrés internacional anual sobre tecnologia BIM (Building Information Modeling) en què es pretén fomentar la difusió i la innovació sobre aquesta tecnologia, amb participació activa de professionals de diferents països. Més informació a EBS18 .

– Març 2018, dies 23 i 24, Formació Arte Zahorí, Nivell 1, a Albons, al Baix Empordà. Més info a Arte Zahorí  i segueix els dies posteriors amb els següents nivells.

– Maig 2018, dies 3 a 6, Biocultura Barcelona, fira desl productes ecològics i el consum responsable. Més info a Biocultura .

– Maig 2018, dies 12 i 13, Curs. Com iniciar la transició: construeix resilència a la teva comunitat. A Cardedéu, Barcelona. Més info a Red de Transición .

– Maig 2018, dies 18 al 20, Jornades Tècniques i Fira de Bioconstrucció a Aínsa, Huesca: Arquitectura per frenar el canvi climàtic. Més informació a al web de Ainsa .

– Maig/juny 2018, dies 30/31/01, CONTART2018, Convenció de l’Edificació, congrés científic i tècnic en tots els camps relacionats amb la construcció i rehabilitació d’edificis. Promogut pel Consell General de l’Arquitectura Tècnica d’Espanya. Més informació a CONTART2018 .

– Juny 2018, dies 8 i 9, Congrés de Baubiologie (Bioconstrucció) organitzat per l’Institut Alemany de Baubiologie (IBN), amb el títol “Agenda de Bioconstrucció 2025, convertir visions en realitat”, que se celebrarà a Rosenheim (Alemanya). Des de l’Instituto Espanyol de Baubiologie IEB organitzen l’estada. Més informació a la web del IEB .

 

oficina tecnica girona  Bioconstruccio Ecoarquitectura Paisatgisme Girona Costa Brava

LES DARRERES PROPOSTES

Novetats, articles, entrevistes, links i notícies relacionades amb la bioconstrucció i la gestió d’obres

– Nova eina per la tramitació de les ITE a l’Agència Catalana de l’Habitatge. Informe ITE Amb la Sol·licitud Telemàtica del Certificat d’Aptitud de l’Edifici, en funcionament des del 01 de març de 2017. Una vegada el Tècnic Competent designat ha generat i validat l’Informe de Inspecció Tècnica de l’Edifici en el Portal Generador de ITE i obtingut el número de registre d’aquest informe, ja es pot fer via telemàtica, la Sol·licitud d’Aptitud a l’enllac sol·licitud ITE . Ho pot fer el mateix tècnic o la propietat via telemàtica i ja no cal desplaçar-se presencialment a les oficines de la Generalitat.

Guia pràctica per al manteniment de l’edifici per a comunitats de veïns. la Diputació de Girona, amb el suport dels col3legis professionals d’Arquitectes i Arquitectes Tècnics de Girona, ha publicat la guia per al manteniment dels edificis, que pretén llistar quins són els punts de revisió i les periodicitats recomanables, com a guia i suport a les comunitats de veïns, hagin o no passat la ITE els seus edificis. Accedeix al pdf de la Guia de manteniment edifici .

– Molt content de poder fer la meva aportació professional en la creació d’un espai de joc i creixement per infants de 0 a 6 anys a Girona. Aquest espai de joc segueix els principis de la pedagogia Waldorf i de Emmi Pikler. En aquest cas m’han encarregat el projecte de reforma per adequar el local i el projecte d’activitat per aquest nou espai.

projecte reforma i activitat

Modificacions en la tramitació d’obertura de noves activitats o modificacions d’activitats existents. Per facilitat els tràmits d’alta o modificació d’una activitat econòmica innòcua o de baix risc, les empreses només han de signar i presentar el nou model de formulari, la declaració responsable que no precisa resposta de l’Administració, i conservar el certificat tècnic signat per un tècnic competent.

Documents de suport i amb comentaris del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE). El Ministerio de Fomento elabora documents per millorar l’aplicació del CTE, actualitzant les publicacions de suport i comentaris a l’articulat de Codi de manera que s’adjunten al mateix. És el cas de Salubritat, Seguretat en cas d’Incendi i de Seguretat d’Ús i Accessibilitat, que s’han actualitzat últimament i incorporen interpretacions interessants. Destaca especialment la incorporació de criteris de flexibilitat i tolerància a l’hora d’adequar edificis existents pel que fa a accessibilitat. Això pot racionalitzar les intervencions necessàries per un canvi de titular o tornar a donar d’alta una activitat, per exemple. Trobareu més informació i enllaços a Documents de Suport del CTE .

Aules en Mòduls prefabricats metàl·lics i la salut. Article publicat a la revista Infància de l’Associació de Mestres Rosa Sensat a gener de 2016. L’article el vaig escriure un any abans arrel dels treballs d’assessorament a l’escola CEIP Castellum de Sant Julià de Ramis. Des que va començar el curs 2008-2009, aquest centre educatiu ha anat creixent en número de mòduls per inquivir els nous alumnes a cada curs, accentuant la sensació de provisionalitat i augmentant els reptes per fer confortables i adequats tots els espais. La bona acollida de les meves aportacions per part del claustre i la sensibilització creixent l’associació de famílies de l’escola m’han portat a donar difusió a les consideracions i factors que tinc en compte. Accediu al post de presentació de l’article al meu bloc clicant sobre la fotografia o bé directament a l’article Els moduls prefabricats metal.lics i la salut en pdf:

Bioconstrucció i salut a les aules

– Edició especial de la revista EcoHabitar sobre l’aigua i millora de l’aigua potable. EcoHabitar Agua

– Entrevista a Elisabet Silvestre, autora del llibre “Vivir sin Tóxicos”, publicat a “El Correo del Sol”: “Como vivir sin toxicos y ganar salud”

– L’Estirè, hidrocarbur aromàtic derivat del petroli, s’inclourà oficialment al llistat d’agents cancerígens. L’Estirè està present en moltíssims compostos i productes plàstics (ampolles, safates i envoltoris de productes alimentaris), així com en materials i productes de construcció, com l’escuma de poliestirè dels aïllaments. L’estirè és especialment problemàtic perquè allibera dioxines quan s’exposa a temperatures elevades, que poden penetrar als aliments i a l’ambient. Ja està classificat com a possible cancerígen humà per l’Agència de Protecció Ambiental (EPA) i per l’Agència Internacional per la Investigació del Càncer (IARC). Ara el Consell Nacional d’Investigació dels EEUU (NCR) revisarà la seva classificació gràcies a un estudi de l’Acadèmia Nacional. Article The National Academies

– Recull d’articles i publicacions sobre la Construcció d’un menjador i sala social de l’escola Eretore en el territori Masai de Arkaria, emprant el sistema modular i de baix cost “S-Low” de Casa S-Low. Dossier en pdg Logbook Arkaria .

– Manual per no llençar energia, fet per Slow.Energy. Manual

– Guia en pdf, “Sistemas de aislamiento Térmico Exterior (SATE) para la Rehabilitación de la Envolvente Térmica de los edificios” a l’enllaç de idae: pdf Guia SATE idae

“Escuela sin wifi” dintre de la Organització per la Defensa de la Salut, per estar al dia dels efectes de les radiacions i de propostes i solucions, especialment quan afecten als més sensibles (nens i nenes en desenvolupament). Recorda que les radiacions de mòbils, wifi i altres tecnologies inalàmbriques han estat catalogades per la OMS com a possible agent cancerigen: escuelasinwifi

– Enllaç amb l’article “la casa, segunda piel“, resum de l’entrevista a Emilio Suárez de l’empresa Sogener. Interessants reflexions sobre els materials de construcció i les afectacions a la salut, també dels camps elèctrics i magnètics: la casa segunda piel

– Chênelet, una empresa que combina inserció amb habitage social i ecològic, finançat amb estalvi solidari. Està revolucionant el model d’habitatge a França: Chênelet

tècnic obra pública Girona

NO ET DEIXARAN INDIFERENT

Bioconstrucció:

Xarxa de bioconstrucció a Girona: Mora

Blog del Màster de Bioconstrucció IEB i UdL: blog màster bioconstrucció

Instituto Español de Baubiologie (IEB): IEB

Instituto EcoHabitar para la Sostenibilidad: institutoecohabitar i directori bioconstrucció de Ecohabitar

arquitectura holisticaOldrich Hozman, arquitectura holística a Praga: arc studio

Arquitecta Petra Jebens, bioconstrucció: Petra Jebens

Bloc de Terra Compacta (BTC) de  Bioterre: Bioterre

Livos, pintures naturals: Livos

Embarro, morters, revestiments, acabats i pintures naturals, embarro

EcoClay revestiments naturals, argiles: ecoclay

Casa Ecológica (Alcanar, Tarragona): Casa-ecologica

Bioarquitectura mediterránea: Bam

Biosocyr Asociación de ayuda a la Bioconstrucción Privada (BABPP) : Biosocyr

Formació, difusió i assessorament en calç, a Barcelona: Joystuc

“eConstruye – soluciones ecológicas”: econstruye

Arquitectura Rural: recull d’informació i fotografies d’arquitectura rural.

Radiacions electromagnètiques:

Escuela sin wifi

Contaminación electromagnética y otras radiaciones: radiaciones

Con la salud no se juega: Casa enferma

aparellador arquitecte tècnic reforma masia Empordà

UNA ALTERNATIVA MOLT VÀLIDA:

7 Estrelles : Espai de joc i creixement per infants de 0 a 6 anys a Girona, seguint els principis Waldorf i Pikler.

Ecovamos: directori de cursos i esdeveniments d’ecologia

Ecoideas decoración: mobles i decoració sostenible

Dynamis: dinamització, gestió i promoció d’iniciatives en l’àmbit ecosocial

Consultoria Humanista: Consultoria per Emprendedors, per l’acompanyament en la gestació i arrelament de la idea d’empresa

Som Energia: la cooperativa d’energia verda

Contes Savis:  botiga de contes escollits, per a nens i els qui volen aprendre. Tallers.

DeMomentSomTres: agècnia de comunicació i màrketing digital

Marc Grañén : artista i creatiu paisatgista, ajardinament vertical i jardins en moviment!

 

tècnic obra pública aparellador

Anuncis
  1. Narcís ets un crack, felicitats per la teva web, es tota una guía

  2. Ke tal Narcís! tant de temps, ara acabo de navegar per la teva web i és molt interessant. Ens veiem…

  3. Muchísimas gracias Narcís, he descubierto tu web a través de un comentario en LinkedIn. Mientras iba disfrutando de todos los enlaces e información que tienes en la web, he descubierto que el enlace a Ecovamos también estaba entre ellos :} Toda una agradable sorpresa, gracias de nuevo! Un abrazo, Mj

  4. Felicitats Narcís! Molt bon web!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: