Salut i aules metàl·liques

Article per la revista Constructors
del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques
publicat a la revista número 324 el Març de 2015, pg 10-11

AULES EN MÒDULS PREFABRICATS METÀL·LICS I LA SALUT

El març de 2015 ha sortit publicat a la revista Constructors del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques el meu article sobre la Salut a les aules en mòduls prefabricats metàl·lics, quins inconvenients presenten i com plantejar-se millores des del punt de vista de la bioconstrucció.

Un envolvent metàl·lic i uns revestiments com el paviment de PVC encolat fan que em pregunti quins efectes pot tenir sobre la salut de nens i nenes, en edat de creixement, quan estan sotmesos a aquest ambient de manera continuada i no de forma eventual o provisional, sinó continuada, com est`apassant en molts centres docents a Catalunya.

A més de tenir en compte les preocupacions i crítiques a aquesta solució davant la necessitat d’uns equipaments i centres educatius, plantejo la necessitat de plantejar-se protocols i revisions útils per a qualsevol ambient: qualitat de l’aire interior, concentració de CO2 i de COV’s enfront de la renovació de l’aire, espai vital i espai de treball necessari, protocols i productes de neteja, etc.

Accedeix a l’article: “salut i aules prefabricades“.

Aquest article sorgeix arrel del treball de suport i assessorament per millorar les condicions de benestar i confort que he estat fent a una escola gironina que està en mòduls prefabricats metàl·lics des del seu origen, el 2007. Podeu llegir-ne més a salut i confort a les aules.

 

Narcís Cebrià i Llistosella
Bioconstrucció i oficina tècnica en gestió d’obra
narciscebria.cat 670342721
 
article bioconstruccio modul cov's
 
Anuncis

Posted on 10/04/2015, in Arquitecte Tècnic, La salut comença a casa and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: