Salut i confort a les aules

AGENTS QUE INFLUEIXEN A LA SALUT I EL CONFORT A LES AULES.

 

Em va fer molta il·lusió que l’equip directiu de l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis em convidés a fer una xerrada al claustre de l’escola sobre bioconstrucció a les aules i la importància dels diferents agents constructius, instal·lacions i hàbits que poden influir al benestar dels infants. El dia 08 d’octubre vam fer la sessió, que crec que va ser un èxit i a tots se’ns va fer curta.

En aquest cas hi ha l’inconvenient de què l’escola està ens mòduls prefabricats i en un espai provisional. Aquest serà ja el 7è curs i aquesta provisionalitat i un envolvent metàl·lic no és gens adequat. També cal tenir en compte molts altres condicionants sobre els que és molt difícil actuar, com per exemple el nombre d’alumnes per aula, que s’intenta mitigar amb gran esforç per part de l’escola i els recursos que aporta l’AFA desdoblant grups.

Hi va haver temes evidents però no per això poc importants com la il·luminació, l’acústica, la temperatura ambient i dels paraments, i les radiacions i camps electromagnètics.

Per mi va ser molt positiu l’interès en els factors més subjectius i que estan en funció de la sensibilitat i percepció de cada persona, que són contemplats per l’arquitectura holística i la bioconstrucció, com l’harmonia de formes i espais, la psicologia dels colors i especialment la qualitat de l’aire interior.

Realment és d’agrair que un equip docent, tot i el marc institucional, social i administratiu advers per fer una bona tasca d’acompanyament en el creixement i desenvolupament dels infants, a més a més vulgui parar atenció i posar consciència en el benestar i confort dels alumnes. I és que el malestar o disconfort pot desenvolupar sensibilització, alèrgies i patologies, especialment quan els afectats són nens i nenes en edat de creixement i desenvolupament físic, emocional i cognitiu.

Gràcies a l’Escola Castellum per aquesta experiència.

Octubre 2014.

Narcís Cebrià i Llistosella
Bioconstrucció i oficina tècnica en gestió d’obra
narciscebria.cat 670342721

 

bioconstruccio a les escoles

Anuncis

Posted on 13/10/2014, in La salut comença a casa, Oficina Tècnica and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: