Certificat d’Eficiència Energètica d’Edificis

Qui pot fer el Certificat d’Eficiència Energètica?

La inspecció i el conseqüent informe per a la certificació energètica d’edificis la poden fer, entre d’altres tècnics, els aparelladors i arquitectes tècnics, tant si estan registrats com no a la llista de certificadors que facilita l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Aquest informe, juntament amb l’autorització de la propietat de l’immoble per fer el tràmit, s’ha de registrar a l’ICAEN i, després de ser revisat, és l’ICAEN qui atorga l’Etiqueta de Qualificació Energètica de l’edifici acabat. Aquesta etiqueta és individualitzada per a cada immoble certificat i té una validesa de 10 anys.

El RD 235/2013, de 5 d’abril, pel que s’aprova el procediment bàsic per a la certificació de l’eficiència energètica dels edificis, el qual va derogar i substituir el RD 47/2007, estableix el procediment per certificar tant els edificis nous com els existents. La obligatorietat de certificar els edificis nous ja era vigent des de l’any 2007, però l’obligatorietat de certificar els edificis o parts d’edificis que es vulguin vendre o llogar, és a partir de l’1 de juny de 2013.

Quin cost té obtenir l’Etiqueta de Qualificació energètica?

Els honoraris per fer la inspecció i tramitar l’informe de Certificació Energètica d’Edificis o part d’edificis existents són lliures, no hi ha una tarifa establerta única i fixa. Normalment el preu per un sol certificat d’un pis oscil·la dels 80 als 150€ més els impostos, depenent de les dimensions i del tipus de construcció. A més hi ha la opció de visar aquest informe pel corresponent col·legi professional, afegint un sobrecost.

Des del 03 de febrer de 2014 s’aplica a Catalunya una taxa per registrar el certificat a l’ICAEN, taxa de 20 € als habitatges unifamiliars nous i de 11 € als habutatges unifamiliars existents.

Una opció interessant per a les promotores, gestories i comunitats de propietaris és fer la certificació del bloc sencer. Es pot certificar tot un edifici plurifamiliar, inclosos els locals. El procediment conjunt pot representar un estalvi interessant, tant en la feina d’inspecció i redacció dels informes com en la taxa de registre.

Cèdula d’habitabilitat.

La normativa vigent estableix que per comprar o vendre un immoble cal tenir al dia la cèdula d’habitabilitat a part de l’etiqueta de qualificació energètica o certificat d’eficiència energètica.

En ambdós casos cal fer una inspecció i presa de mides de l’habitatge. Per tant, és bo poder contractar els dos serveis alhora i evitar un sobrecost per duplicar feines.

Els arquitectes tècnics col·legiats podem fer els dos tràmits.

Per qualsevol d’aquests tràmits o per més informació pots contactar amb mi: Narcís Cebrià
O consultar directament la pàgina de l’ICAEN de la Generalitat de Catalunya.
O consulta la primera guia d’enginyeries i assessors en energies renovables de la Guia del Pacte d’Alcaldes per una Energia Sostenible Local”:  guia d’assessors en eficiència energètica

  Imatge

Narcís Cebrià i Llistosella
Bioconstrucció i oficina tècnica en gestió d’obra
narciscebria.cat 670342721
Anuncis

Posted on 26/03/2014, in Arquitecte Tècnic, Oficina Tècnica and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: